ELS PARES I MARES D'AVUI i LES NOVES TECNOLOGIES

Les noves tecnologies estan canviant per moments tot el nostre món, fins el punt que sovint em pregunto què fèiem quan no teníem internet, telèfon mòbil i tantes altres andròmines que han passat a envaïr tots els nostres espais. I, evidentment, el món de l'educació no és ni pot ser una excepció.

Em sento una mare molt implicada en tot el que envolta l'educació dels meus fills, i considero que el canvi que estem vivint no s'està produint al mateix ritme a les nostres escoles: manca de recursos econòmics, manca de formació dels professionals implicats, dificultats per assumir fins a quin punt tots aquests canvis afecten profundament les competències que cal assolir per part dels nostres infants... Reconec que no és gens fàcil.


Si a tots aquests elements afegim que cada canvi de govern comporta també un canvi de rumb, d'estratègies i de valors pel que respecta a les prioritats en matèria educativa, la veritat és que tenim mala peça al teler si volem crear persones amb suficients capacitats per adaptar-se al món que ens espera.

Per tot això, valoro molt positivament aquesta iniciativa en què se'ns obre les portes a tots aquells que volem participar activament en aquest futur meravellós que desitjo pels meus fills.


Com deia aquell... "Que la força ens acompanyi"

Visites: 130

Afegir un comentari

Has de ser membre de Consescat per poder afegir comentaris!

Registra't per Consescat

Comentari fet per Pere Marques Graells el octubre 13, 2012, a les 8:06pm

En aquest àmbit de les famílies, i especialment en els nivells educatius de l’ensenyament obligatori, considero que les escoles – potser amb el suport dels Ajuntaments - hauríen d'assegurar una formació digital
bàsica a tots els pares i mares.

A més a més, s’haurien d’organitzar sessions informatives pels pares a fi d’orientar-los sobre l’ acompanyament dels seus fills en els estudis i també sobre l’adequat seguiment i control  de l’ús que els estudiants fan de les TIC a casa.

Comentari fet per Montserrat Martin el octubre 7, 2012, a les 4:01pm

Hola Begonya,

Estaré encantada de fer tantes aportacions com em sigui possible. Considero que aquest tema és prou important com per establir punts de comunicació entre tots nosaltres per enriquir-nos mútuament. A més, l'eïna utilitzada per trobar-nos em sembla molt còmoda per afavorir la participació.

Ens trobem per aquí.

Comentari fet per Begonya Folch el octubre 7, 2012, a les 12:21pm

Hola, Montserrat,

Gràcies per la teva entrada. L'enllaçaré a la conversa "I les famílies?"; m'ha semblat que podia enriquir aquesta línia de debat del Grup 4. També et convido a aportar més opinions o preguntes: la veu de les famílies suma un punt de vista molt valuós que no sempre té ressó a les escoles i instituts.

Estic tan d'acord amb tu pel que fa als canvis de rumb a què l'escola està sotmesa amb cada canvi de govern... Com a docents, i crec que també com a pares, estem tan esgotats a causa d'això... Hi ha dies que penso que si el vaixell educatiu pot mantenir mínimament el rumb malgrat tot és precisament gràcies al criteri informat del professorat, per damunt de les estrebades polítiques. 

Gràcies per venir i per opinar. Salutacions,

Begonya Folch

© 2018   Creat per Administrador/a Consescat.   Tecnologia de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio