Xavier Serra Besalú
 • 56, Home
 • Girona
 • Espanya

Les amistats de Xavier Serra Besalú

 • aleix sans
 • Sebastian Barajas
 • Pedro Sarmiento
 • Jèssica Muñoz
 • albert Botta
 • Olga Gabarroca
 • Mònica Roldán
 • Eduard Muntaner Perich
 • laia guzman carrasco
 • Sandra Felip Corrius
 • Dubravka Novkovic
 • Jordi Serra
 • Moisés Selfa Sastre
 • Antoni Olona
 • Xavier Diez
 

La pàgina de Xavier Serra Besalú

Presentació breu

Sóc professor de Filosofia i Ciutadania a l'Institut Salvador Espriu (Salt, Gironès). M'interessa molt l'educació: penso que és essencial per a tots. Fins el 31 d'agost vaig treballar a l'Institut Illa de Rodes (Roses), on vaig aprendre molt i, per què no dir-ho!, moltes coses van anar molt bé en educació!! :)

Cal que reflexionem sobre la nostra feina (i l'esperança de Catalunya), amb seny, amb eficàcia, i que hi allunyem a força polítics que només s'hi acosten per a treure'n profit electoral, o pitjor.

Intentaré aportar el que pugui al debat d'enguany del Grup 1 sobre "El sistema educatiu davant els reptes de l'educació", del Consell Escolar de Catalunya. Agraeixo qualsevol suggeriment.

Ben cordialment,

Xavier.

http://p.xserra.net - @xserrafb.com/xserrab - Assignatures ordinàries actuals

Darrera activitat

A Xavier Serra Besalú li agrada el perfil de Ferran Ruiz Tarragó
6 Oct 2016
A Xavier Serra Besalú li agrada la pàgina Ara és demà. Debat sobre el futur de l'educació a Catalunya
6 Oct 2016
A Xavier Serra Besalú li agrada la pàgina Ara és demà. Debat sobre el futur de l'educació a Catalunya
6 Oct 2016
Carles Armengol ha respost la conversa 'Consideracions per a eventuals conclusions - Com ha de ser el "sistema educatiu"?' de Xavier Serra Besalú al grup Grup de debat 1: "El sistema educatiu davant els reptes de la globalització"
"Si l'escola en els darrers segles ha tingut la pretensió de formar "el ciutadà", el món globalitzat, també exigeix revisar aquest ideal de "ciutadà" i quina contribució hi pot fer…"
3 Nov 2013
Xavier Diez ha respost la conversa 'Propostes de resolució - Com ha de ser el "sistema educatiu"?' de Xavier Serra Besalú al grup Grup de debat 1: "El sistema educatiu davant els reptes de la globalització"
"Benvolgut Xavier, Davant la teva petició, afegeixo alguns punts que em penso que són coherents amb les converses realitzades en aquest fòrum. 4. És necessari establir mecanismes concrets i efectius de…"
29 Oct 2013
Francisco Pérez García ha escrit un comentari per a Xavier Serra Besalú
"Xavi, Arduino es pot fer servir a les classes ordinàries durant les classes de Tecnologia i Informàtica (en el meu cas un projecte PILE "Contemporary Sciences and Research" que transformaré en 2014 en "Creativity,…"
28 Oct 2013
Jordi Serra ha respost la conversa 'La "persona educada" del s. XXI' de Xavier Serra Besalú al grup Grup de debat 1: "El sistema educatiu davant els reptes de la globalització"
"En princi hi estic molt d'acord. Voldria fer un parell de comentaris però: Primer, la música, recents estudies apunten que la part del cervell que gestiona la música és la mateixa que s'ocupa de les…"
15 Oct 2013

Comentari (3 comentaris)

Has de ser membre de Consescat per afegir comentaris!

Registra't per Consescat

A les 12:22pm del octubre 28, 2013, Francisco Pérez García ha dit...

Xavi,

Arduino es pot fer servir a les classes ordinàries durant les classes de Tecnologia i Informàtica (en el meu cas un projecte PILE "Contemporary Sciences and Research" que transformaré en 2014 en "Creativity, innovation and research"), o en forma de projecte en altres matèries de ciències i de lletres.

Dius que "sembla com si fos per a gent especial" i no estic d'acord. Pots veure una presentació sobre Arduino a la classe http://tecnologies.net/?page_id=206 No només es pot fer amb facilitat a les classes ordinàries d'Informàtica i Tecnologia a la ESO, sino que algunes escoles angleses ho fan a primària.

Els  alumnes aprenen primer amb exemples i despreś creen el seus propis objectes electrònics programables que després presenten en reunions com les de Setmana de la Ciència (http://tecnologies.net/?page_id=229)

Un exemple al Batxillerat: http://dim.pangea.org/revistaDIM25/docs/OC25arduinofranciscoperez.pdf

L'objectiu és molt ambiciós, que siguin creatius, segons alguns experts a mesura que creixen els alumnes es tornen menys creatius pel tipus d'ensenyament que es fa de forma més freqüent, la classe magistral.

Evidentment no pots començar una classe amb "Sigueu creatius" i ja està però saber que a més de la llengua catalana, castellana i anglesa i hi han altres llenguatges tant importants com aquestes llengües que ens permeten comunicar-se i crear amb màquines, els llenguatges de programació que ens permeten fer el que nosaltres imaginem. Pots veure el video que he posat a la pàgina principal de www.tecnologies.net sobre "What most schools don't teach".

El desenvolupament del pensament computacional en alumnes és molt semblant al del pensament filosòfic.  http://formacion.educalab.es/eva2013/pluginfile.php/3645/mod_resource/content/1/pensamiento-informatico.pdf

L'objectiu és similar al de un professor de qualsevol matèria, que des del meu punt de vista és donar eines per desenvolupar-se. El problema és que dividim les matèries en especialitats dels professors i no tots els professors tenen coneixements de diverses especialitats i encara dintre d'una especialitat com tecnologia o informàtica encara hi ha professors que no estem o ens sentim mai suficientment preparats.

El que sí estic segur és que el futur de l'ensenyament passa necessàriament per la creativitat. Una prova d'això és la  nova matèria d'informàtica de 4t ESO, proposada des del Departament d'Ensenyament, on molts professors de tecnologies i altres matèries estan fent una formació online d'octubre a desembre per aplicar-la des del gener. L'objectiu és que  "l'alumnat dissenyi i desenvolupi una app per a dispositius mòbils, integrant els continguts propis de la matèria dins d’aquest projecte" http://www.xtec.cat/web/curriculum/eso/optativainformatica4eso

A les 6:52pm del juliol 19, 2012, Jordi Baldrich Roselló ha dit...

Hola Xavier,

La Comissió que té com a missió la preparació de la jornada la composen membres del Consell Escolar de Catalunya que es varen oferir voluntàriament a dedicar una part del seu temps a aquesta tasca. Com molt bé imagines, entre els membres hi ha diversos docents. Quant a la participació, l'esperem a partir del moment en què obrim els debats online. A partir d'aquell moment tots els sectors que conformen la comunitat educativa, podran fer conèixer les seves reflexions i aportar les seves idees, tant a títol individual com a títol col.lectiu. La teva participació serà molt ben rebuda.

Cordialment,

Jordi Baldrich

A les 2:01pm del juny 27, 2012, Begonya Folch ha dit...

Hola, Xavier!

Benvingut a Consescat! Ens tornem a trobar! Com pots veure, encara preparem els materials de cada ponent, i pot ser que fem canvis en l'estructure de les pàgines, també.  Pots unir-te als grups de debat que siguin del teu interès. Si tens algun dubte sobre el funcionament de la xarxa, pots contactar amb l'equip d'administració.
Esperem les teves interessants aportacions.

Ben cordialment,

Begonya Folch, en nom de l'equip d'administració

 
 
 

© 2019   Creat per Administrador/a Consescat.   Tecnologia de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio