Jornada de reflexió 2015

XXV Jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya

Sempre connectats?

Viure i aprendre
en temps digitals

Barcelona, 17 d'octubre de 2015

El 17 d'octubre el Consell Escolar de Catalunya va celebrar la XXV Jornada de reflexió a l'auditori del Conservatori del Liceu, de Barcelona. Amb el títol Sempre connectats? Viure i aprendre en temps digitals es va parlar de les implicacions personals i educatives de la irrupció de les tecnologies mòbils en la vida quotidiana de nens i adolescents, ampliant els temes del document Les tecnologies mòbils als centes educatius, aprovat pel Ple del Consell i que va tenir una àmplia repercussió.

Després de l'acte inaugural, presidit per la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i de la presentació de la Jornada, a càrrec del president del Consell Escolar de Catalunya, Ferran Ruiz, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, va fer la conferència general “Connect@ts a la cultura i el coneixement”.

La sessió central de la Jornada va estar a càrrec de les ponents Eulàlia Alemany, llicenciada en pedagogia, màster d’educació per la universitat de Harvard, i Liliana Arroyo, doctora en sociologia, investigadora a Eticas Research & Consulting i docent a la Universitat de Barcelona (UB), moderades per Lluís Baulenas, membre del Consell Escolar de Catalunya. Aquesta sessió va tractar el tema "Viure i conviure en un temps de xarxes".

La darrera part de la Jornada, amb el títol "Aprendre i ensenyar amb dispositius mòbils", va comptar amb les ponències de Mònica Escarcelle, professora d’institut, doctora en bioquímica i biologia molecular per la Universitat de Barcelona; Lluís Madurell, estudiant, editor de la Viquipèdia i membre d’Amical Wikimedia, i Ricard Garcia, professor d’institut, editor dels portals edu365.cat i Toolbox. La moderadora d'aquesta sessió va ser Coral Regí, membre del Consell Escolar de Catalunya.

La Jornada va tenir un intermedi musical a càrrec de l'Ensemble de Saxos format per alumnes del Conservatori del Liceu, dirigits per Albert Julià.

Vídeo de l'acte inaugural. Parlament de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau

Vídeo de la presentació de la Jornada a càrrec del president del Consell, Ferran Ruiz

Vídeo de la conferència "Connect@ts a la cultura i el coneixement", a càrrec de Laura Borràs

Vídeo de les ponències de la sessió "Viure i conviure en un temps de xarxes"

Vídeo de les ponències de la sessió "Aprendre i ensenyar amb dispositius mòbils"

© 2018   Creat per Administrador/a Consescat.   Tecnologia de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio