Presentació del debat sobre el futur de l'educació a Catalunya "Ara és demà"

Ara és demà. Els mots del poeta Martí Pol donen títol al debat sobre el futur de l’educació al nostre país que el Consell Escolar de Catalunya (CEC) promou. Ens proposem fer una reflexió sincera, en profunditat i compartida amb tots els sectors de la comunitat educativa. Us invitem a participar-hi. Ens interessa molt conèixer el vostre punt de vista sobre qüestions cabdals que afecten l’ensenyar i l’aprendre. El món educatiu de Catalunya està en ebullició, malgrat les dificultats, i això s’ha d’aprofitar per analitzar a fons els reptes que hi ha plantejats.

Ens agradaria que poguéssiu dedicar un temps a llegir els textos referenciats, a parlar-ne amb les companyes i els companys i a fer aportacions per escrit. Veureu que cinc professors han redactat sengles ponències. Són uns documents que tracten temes estructurals i de fonamentació, sobre els quals no tenim ocasió de dialogar gaire en el dia a dia. La intenció és propiciar el debat a partir del que expliquen i argumenten. Valorem especialment allò que aporteu, a partir de l'experiència professional, que ens ajudi a trobar nous camins.

En aquest enllaç trobareu els textos de les cinc ponències.

Podeu fer les aportacions, individualment o col·lectivament, a la plataforma Participa gencat. Si ens voleu fer arribar un document més extens o arxiu adjunt, feu-ho a l’adreça de correu electrònic araesdema@gencat.cat i ho publicarem a la web del CEC.

Us anunciem també que publiquem un butlletí sobre l’evolució del debat Ara és demà, al qual us podeu subscriure, i que trobareu a la web del Consell.

L’estiu de 2017 acabarà la reflexió col·lectiva amb l’aprovació, en el si del CEC, d’un document inspirat en cadascuna de les ponències, que recollirà les aportacions que hagin suscitat major consens al llarg d’aquests mesos de debat, i que ha de servir per orientar en el futur les polítiques educatives.

Lluís Font i Espinós
President del Consell Escolar de Catalunya

© 2019   Creat per Administrador/a Consescat.   Tecnologia de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio